Even iets opzoeken op de website of in je database kan soms uitmonden in ellenlang wachten tot u de juiste resultaten gevonden heeft. Een trage database is een bron van ergernis voor jezelf, medewerkers én klanten die hier gebruik van maken. Database optimalisatie is de oplossing.

Goedwerkende database

Veel bedrijven verzamelen gegevens van klanten of bijvoorbeeld van hun eigen producten. Als hypotheekverstrekker loopt de hoeveelheid klantgegevens snel op en ook een webshop met een groot assortiment heeft behoorlijk wat producten in alle mogelijke maten, kleuren en vormen om op te slaan. Het gevolg is dat uw database trager wordt of minder goede resultaten voor u genereert. Met de database optimalisatie van
PHP-GLOBE heb je snel een goedwerkende database terug.

Techniek voorziet vaak niet in groei gegevens

Het probleem met veel databases is dat ze niet meegroeien met het bedrijf, terwijl de verzameling van gegevens van klanten, producten, orderhistorie etc. wél steeds groter worden. De database raakt overvol, verliest zijn structuur en wordt trager. Dit komt omdat de techniek niet voorziet in deze groei. Een basale database werkt op de korte termijn goed, maar brengt je op de lange termijn in de problemen. Dan is database optimalisatie nodig.

Nieuwe structuur en technische basis

Bij database optimalisatie kijk ik naar de structuur van de gegevens en delen deze opnieuw in. Ook ben ik in staat om slimme links tussen de gegevens te leggen, waardoor het zoeken nog meer relevante gegevens oplevert. Daarnaast zorg ik ervoor dat jou systeem slimmere vragen aan de database stelt en onderzoek ik of er voldoende geheugen beschikbaar is voor al de data. Om in de toekomst problemen te voorkomen, voorzie ik de database van een goede technische basis.

Ruime ervaring

Ik heb sinds 2002 intensief met PostgreSQL en met MySQL/MariaDB gewerkt. Ook heb ik enige kennis van MSSQL.

Neem contact op voor database optimalisatie

Een trage website of een database die niet werkt? Neem dan contact op. Ik kijk graag samen met jou hoe we je gegevens weer snel voor je beschikbaar krijgen.