37

procent van de websites

62

Procent van de CMS gebruikers

455

Miljoen website

55000

Plugins in de WordPress Plugin Directory

Wanneer je op internet surft, zul je ongetwijfeld websites tegenkomen die zijn gemaakt met WordPress aangevuld met een WordPress plugin (of meerdere). Maar hoeveel websites gebruiken WordPress?
Het huidige percentage websites dat WordPress gebruikt, is 37% van alle websites en maar liefst 60% van de contentmanagementsystemen (CMS).

Het marktaandeel van WordPress is exponentieel gegroeid, zelfs in de afgelopen jaren. Het ondersteunt niet alleen kleine websites zoals persoonlijke blogs, maar gaat ook verder dan de basis en ondersteunt grote bedrijven zoals Sony Music  en zelfs de officiële website van  het Witte huis. Omdat de populariteit van WordPress blijft groeien, domineert het elk jaar meer en meer van internet.

WordPress Plugin ontwikkeling

Er zijn gratis en commercieel heel veel plugins te verkrijgen om WordPress uit te breiden of aan te passen aan jouw wensen. Maar sommige dingen zijn er nog niet, of alleen beschikbaar in hele dure commerciële plugins. Dan kan het de moeite waard zijn om mij een maatwerk WordPress plugin te laten maken. En om het dan ook nog eens eenvoudig onderhoudbaar te maken beschikt PHP-GLOBE over een eigen update-server waarop updates voor de plugins eenvoudig klaar gezet kunnen worden, zodat je ze eenvoudig via de normale update procedure kunt bijwerken.

Waarom een plugin?

Nu zou je zeggen, waarom een plugin, WordPress is toch in PHP geschreven, dan kun je dat toch gewoon aanpassen?
Zeker dat zou kunnen, echter WordPress wordt met grote regelmaat van updates voorzien. Soms met nieuwe mogelijkheden, soms omdat er een lek is de software is gevonden. Als je wijzigingen aanbrengt in WordPress gaan deze verloren bij een update. Je moet dan steeds opnieuw de wijzigingen aanbrengen. En juist om dat te voorkomen is er de mogelijkheid voor plugins, daarmee kun je onderdelen van WordPress aanpassen, of uitbreiden. Werkt er iets niet meer na een update schakel je de plugin in kwestie uit en heb je in ieder geval een werkende website met standaard WordPress functionaliteit.

Wat voor plugins hebben jullie zoal gemaakt?

Om een paar voorbeelden te noemen:
Een plugin om de standaard tekst mails van WordPress aan te kunnen passen met HTML opmaak en een logo er boven. Alles geheel aanpasbaar in de WordPress backend.
De mogelijk om gebruikers met bepaalde rechten te importeren als WordPress gebruiker. (of ze juist geautomatiseerd te verwijderen als ze niet meer in de import zitten)
Het weergeven van je vacatures vanuit Recruitee in je WordPress website, daarvoor hebben gebruik gemaakt van de API koppeling.
Of een stuk eenvoudiger een formulier van Contact Form 7 opslaan als XML bestand om deze geautomatiseerd in een maatwerk backend in te lezen.
En ook een hele leuke is voor een stichting waarbij de deelnemers uit de deelnemer administratie worden geimporteerd en afhankelijk van de regio waar zijn wonen, rechten krijgen op een WordPress site van een Mulitsite WordPress installatie.

Neem contact op voor jou maatwerk wordpress plugin

Kleine  of grote aanpassing nodig op WordPress?
Of iets in WordPress regelen waar je geen passende plugin voor kunt vinden?
Neem dan contact op. Ik onderzoek graag samen met jou welke mogelijkheden er zijn om dit voor elkaar te krijgen.