Een van de organisaties die ik een warm hard toe draag is Amber Alert Nederland. Al jaren worden Amber Alerts op mijn websites getoond.

Nu er een nieuwe website is voor PHP-GLOBE moest ook dit onderdeel er weer op komen. Aangezien het een WordPress gebaseerde website is dacht ik direct aan een plugin. In eerste instantie met een placeholder. Maar al doende bedacht ik dat het handiger is om het met een widget te doen.

Dus vandaag die nog even gebouwd. De plugin stel ik gratis ter beschikking.
Wellicht dat ik hem ooit nog eens in de WordPress Plugin directory ga aanbieden, maar voor nu gewoon hier te downloaden. En eventuele updates via mijn eigen update server.

Amber Alert WordPress Plugin

Amber Alert WordPress Plugin

Amber Alert popup

Voor nu word een eventuele amber alert pontificaal links boven over de site heen gezet. Je kunt de alert sluiten, hij zal dan 30 dagen niet meer getoond worden (althans als het om dezelfde alert gaat). Om het allemaal wat makkelijker te maken heb ik de test feed van Amber Alert bij gesloten en via een instelling wordt deze dan gebruikt.

Niet iedereen heeft de mogelijkheden om de server naar een ander IP te sturen voor de test feed.

Als je hem download en installeert vindt ik het leuk om een berichtje te krijgen.

Heb je zelf een WordPress plugin nodig? Of een goed doel waarvan je zegt, daarvan zou ik wel iets op mijn website willen tonen? Neem gerust contact met me op. Misschien zie ik het wel als een uitdaging om ook voor dat goede doel iets te maken.