Regelmatig krijg ik de vraag: Wat kost een maatwerk webapplicatie? Of wat kost een website?

Mijn reactie is vaak: Wat kost een auto?

Nu kun je je afvragen hoe je een auto met een website of met een maatwerk webapplicatie kunt vergelijken.

Maar laat ik het uitleggen.

Als je bij een willekeurig automerk kijkt zie je bij alle modellen een vanaf prijs staan.Nu kun je die prijs noemen, en dan van het kleinste model. Maar je kunt ook de prijs nemen van de meest uitgebreide uitvoering van een duur merk. Of zelfs voor een low budget 6de hands stadsautootje.

Drie goede antwoorden op de vraag wat kost een auto.

Maar of de prijs ook past bij de verwachtingen van de vraagsteller?

Dat zelfde geld ook voor een website. Je kunt heel goedkoop WordPress installeren en zelf aan de slag gaan met gratis thema’s en plugins. Dan kost een website niet heel veel. (Dat is dan in opstart tenminste, een goedkope website kan je uiteindelijk omzet kosten en dan wordt het als nog heel duur, maar daarover een andere keer)

Maar je kunt ook een complete maatwerk e-commerce oplossing willen gekoppeld aan een boekhoudsysteem. Ik heb wel eens voor een klant alleen maar de installatie van WordPress gedaan maar ook maatwerk geleverd van enkel honderden tot 10 duizenden euro’s.

Ik ben nooit te beroerd om met een klant te kijken wat hij nodig heeft en zal ook eerlijk WordPress aanraden als ik denk dat de klant er beter mee uit is.

Maar zonder exacte indicatie van de verwachtingen kan ik werkelijk geen indicatie geven van de kosten.

Hulp nodig bij het uitdenken van wat je nu echt wilt. Neem contact met me op info@php-globe.nl.

By Comments off , , 25 januari 2021